Leo van Velzen maakt beste theaterfoto

Fotograaf Leo van Velzen heeft gisteren met zijn fotoserie Sparring Partners van Conny Jansen Danst de VVTP-TIN Theaterfotoprijs 2008 gewonnen. De vakjury, bestaande uit theaterdirecteur Jan Gras, castingdirector Hans Kemna en fotografen Vincent Mentzel en Patricia Steur, koos de fotoserie van Van Velzen uit meer dan 270 inzendingen.

 

De prijs die voor de derde keer werd uitgereikt, bestaat uit 2.500 euro. Van Velzen fotografeert sinds 1975 voor NRC Handelsblad en is ongeveer even lang theaterfotograaf. Zijn mede-genomineerden waren Jan-Reinier van der Vliet voor zijn werk voor Tot de wereld van Tot de wereld, Deen van Meer met 3 zusters van Stage Entertainment en Phile Deprez met De gebroeders Ouedraogo van Het Zuidelijk Toneel.

Voor de VVTP-TIN Theaterfotoprijs komen scènefoto’s van concert- of theatervoorstellingen in aanmerking, die gemaakt zijn door een in Nederland werkzame, professionele fotograaf in opdracht van een in Nederland gevestigde theaterproducent. De foto moet gebruikt zijn bij de promotie van een voorstelling.

Lees ook:Nominaties VVTP TheaterFotoPrijs 2012 bekend
Lees ook:Drie genomineerden voor de TheaterFotoPrijs 2009
Lees ook:Versweyveld wint VVTP Theaterfotoprijs 2012
Lees ook:Vijf fotografen genomineerd voor TheaterFotoPrijs 2011
Lees ook:Nominaties TheaterFotoPrijs 2010 bekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>