Toneelschrijver Gibson overleden

Toneelschrijver William Gibson is deze week overleden. Hij stierf op 94-jarige leeftijd in zijn woonplaats Stockbridge in de Amerikaanse staat Massachusetts. Dat meldde de BBC vrijdag op zijn website. Meerdere Nederlandse media pakten dit bericht op, ondanks het feit dat Williams werk in Nederland naar ons weten nog niet is uitgevoerd. Komkommertijd?

 

Gibson schreef in totaal twaalf toneelstukken, waarvan The Miracle Worker de bekendste is. Het stuk vertelt het verhaal van de doof-blinde studente Helen Keller en haar relatie met haar onderwijzer Annie Sullivan. The Miracle Worker werd in 1960 bekroond met een Tony Award voor beste toneelstuk en kreeg ook Tony’s voor beste regie en beste actrice (Anne Bancroft). In 1962 werd de verfilming met Oscars bekroond.

Het laatste Broadwaystuk van Gibson werd opgevoerd in 2003 en betrof Golda Balcony, over het leven van Golda Meir tijdens de Yom Kippoer-oorlog in Israël. ,,Het schrijven heeft alles mogelijk gemaakt voor mij”, zei Gibson in een van zijn laatste interviews in 2003.

Bron: ANP

Lees ook:Driving Miss Daisy met topcast
Lees ook:Prijs voor Gooische Vrouw Annet Malherbe
Lees ook:Amerikaanse schrijver maakt stuk voor Toneelgroep Amsterdam
Lees ook:Kees Hulst en Maria Kraakman zijn de grote winnaars
Lees ook:Topcast in verfilming Shakespeares ‘Storm’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>