Een Odyssee winnaar Zilveren Krekel

De jeugdvoorstelling Een Odyssee van Theatergroep Wederzijds en regisseur Ad de Bont is de winnaar van de Zilveren Krekel 2008. Dat is vrijdag bekendgemaakt door het Bureau Promotie Podiumkunsten.

Met het toekennen van de Zilveren Krekel – voor meest indrukwekkende productie – is de voorstelling genomineerd voor de Gouden Krekel die volgend jaar wordt uitgereikt tijdens het Gala van het Nederlands Theater. Volgens de jury van de VSCD Jeugdtheater- en Concertprijzen is Een Odyssee een wonderschone metrische bewerking van Ad de Bont en is er sprake van fenomenaal spel van de acteurs. ,,Een adembenemend avonturenverhaal dat kind noch volwassene onberoerd laat”, aldus de jury. De Gouden Krekels zijn de jaarlijkse jeugdtheaterprijzen van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD). De Gouden Krekels worden in twee categoriën uitgereikt: meest indrukwekkende productie en meest indrukwekkende podiumprestatie.

Bron: ANP

Lees ook:Anniek Pheifer genomineerd
Lees ook:Gouden Krekel voor Nastaran Razawi Khorasani
Lees ook:Filliaal wint Zilveren Krekel
Lees ook:Eerste Zilveren Krekels bekend
Lees ook:Jury VSCD Toneelprijzen en TF samen verder

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>