De drijvende stad: een nieuwe hit!

Stel je speelt een uitbundige voorstelling in een speeltuin voor volwassenen met heel veel water, donder, bliksem en andere effecten. Dan is het toch jammer om daar niet méér mee te doen? Zoals een hele leuke familievoorstelling spelen? Toneelgroep De Appel  heeft een primeur: in het waterdecor van de theatermarathon Casanova wordt ook de muzikale familievoorstelling De drijvende stad gespeeld en gezongen. De voorstelling is geschreven en geregisseerd door David Geysen.

Op een balkonnetje vertelt de koning Casanova (Iwan Walhain) over zijn problemen: hij is mega-vergeetachtig en daardoor kan hij geen verhalen meer vertellen. En zonder verhalen geen goudstof en zonder goudstof geen drijvende stad! Dan heeft zijn knecht Paddenstoel (Tom Voet) een briljant plan: flessenpost! En zo stuurt koning Casanova zijn noodkreet de wijde wereld in.

Flessenpost

Tove (Sofie Habets) is een heldhaftig meisje dat alles durft en overal in klimt. Raven (Jip Bartels) is een jongetje met een bril die heel veel leest en dagdroomt. O ja, en hij heeft een zwemvest aan want hij heeft verdrinkingsangst. Samen verzinnen ze de mooiste verhalen. Tove en Raven krijgen van de kapitein, die niet kan zingen, de flessenpost van koning Casanova. En dan? Dan gaan ze samen op avontuur naar koning Casanova om hem al die prachtige verhalen te vertellen. Maar wie staat daar verstopt in de struiken en houdt alles in de gaten?

Een stad van plastic flessen, kratjes en kliko’s

Het decor van Casanova is slechts een klein beetje aangepast: alleen het balkon van de koning heeft een prachtige collectie van kleurrijke flessen, kratten en kliko’s gekregen. En beneden liggen grote rioolbuizen. Wat zou daar toch uitkomen? De kostuums zijn prachtig en een beetje overdadig met kleurtjes, versieringen of iets ander vrolijks. Tove en Raven hebben bijna gewone kleren aan. Die zouden zomaar naast je kunnen zitten of misschien ben je het wel zelf. De jonge ploeg acteurs zijn grotendeels afkomstig van Codarts Rotterdam en dat levert niet alleen mooi spel maar ook prachtig gezongen liedjes op.

Heel druk én heel stil

Vooraf in de foyer is het een gezellige drukte met kinderen die spelen, kleuren en niet kunnen wachten totdat de voorstelling begint. Eenmaal binnen zingen we mee met het lied van de kapitein die niet kan zingen, we antwoorden als knecht Paddenstoel ons wat vraagt, we genieten -doodstil- van al het spektakel maar vooral genieten we, kleine en grote mensen, van de avonturen van Tove en Raven. En na al deze spannende avonturen komt het ook in dit sprookje allemaal weer goed. Toneelgroep De Appel heeft, naast haar succesvolle theatermarathons, met hun eerste familievoorstelling een nieuwe hit!

Tekst: Amber Ackerstaff (11 jaar) en Ester van Aalst (46 jaar)

Foto: Leo van Velzen

Gezien: Première 15 maart, Appeltheater, Den Haag

 

Lees ook:Eerste familievoorstelling voor Toneelgroep De Appel
Lees ook:Alternatieve Prinsjesdag in Rotterdam
Lees ook:Nieuwe marathonvoorstelling De Appel
Lees ook:Laatste regie van Aus Greidanus
Lees ook:Zina neemt de wijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>