Gezien: Boeing Boeing

“Zo gaat dat met onverwachte dingen, je verwacht ze niet he?” In Boeing Boeing heeft de flamboyante charmeur Bernard (Wilbert Gieske) relaties met drie verschillende stewardessen. Een ingewikkeld schema laat elke vrouw in de waan dat zij de enige is, maar de komst van een nieuw en sneller vliegtuig gooit roet in het eten. Het met zorg samengestelde vrouwenschema valt in het water. Samen met zijn, onverwacht opgedoken, oude vriend Harrie (Jon van Eerd) probeert Bernard zijn mooie leventje te behouden. Dat is echter geen makkelijke opdracht voor de onhandige en naïeve stuntelaar Harrie. Ester van Aalst bekeek Boeing Boeing in Delft en kwam opgetogen thuis…

De komedie Boeing Boeing is geschreven door Marc Camoletti en speelt zich af in de jaren zestig. Al eerder is het stuk met veel succes op de planken gebracht en ook deze uitvoering trekt veel publiek. Het toneelstuk wordt met haar oude charme opgevoerd en dat betekent dat decor, aankleding, muziek en kostuums je op slag meenemen naar de jaren zestig. Er wordt slechts een hedendaagse grap gemaakt, maar die paste prima in de sfeer en was te leuk om te laten liggen.

Boeing Boeing kent geen verrassingen. Niet in het stuk zelf en niet in de uitvoering. Het publiek in de bijna uitverkochte Delftse zaal krijgt wat ze beloofd is: een doldwaze komedie. Er wordt strak en snel gespeeld. De opkomst van Jon van Eerd zorgt voor een donderend applaus. Het is duidelijk voor wie men gekomen is. De andere acteurs staan in dienst om van Eerd te laten schitteren en dat lukt. Zoals het hoort bij ‘het theater van de lach’ schiet een van tegenspeelsters van van Eerd heel even uit de plooi. Het publiek geniet. In de foyer wordt dat moment nog even gememoreerd: “Zag je dat? Ze kon haar lach niet houden…” De mimiek van Jon is inderdaad prachtig, maar het mag wel een tandje minder. Hoewel, de enthousiaste en aanstekelijk lachende zaal zal het daar wel niet mee eens zijn.

Er valt niks tegen in te brengen: iedereen heeft genoten. Iedereen gaat vrolijk en opgetogen naar huis. Boeing Boeing doet precies wat je verwacht: het amuseert en laat je met een gulle lach vertrekken.

Boeing Boeing is nog tot 14 april in het land te zien. Meer informatie: www.musicals.nl

Tekst: Ester van Aalst – Foto’s: Roy Beusker

Lees ook:Zegetocht van Boeing Boeing
Lees ook:Veghelse Toneel Publieksprijs voor Boeing Boeing
Lees ook:Jon van Eerd schrijft comedy
Lees ook:Jon van Eerd schittert
Lees ook:Nelly Frijda ziek

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Gezien: Boeing Boeing

  1. Pingback: Zegetocht van Boeing Boeing | Toneel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>