Maaike Ouboter treedt gratis op tijdens Zeelandia Nazomerfestival

De artiesten die tijdens het Zeeland Nazomerfestival gratis concerten geven, zijn bekend. Onder andere Maaike Ouboter, Eveline Vroonland en Dotan zijn te zien.

Zondag 31 augustus: Nazomerdansen

Zondag 31 augustus is de traditionele Nazomerdag die begint met de picknick, gevolgd door het Nazomerzingen met ’s avonds het Nazomerdansen. Dit laatste wordt verzorgd door de vijftienkoppige JP & The Seeger Session Band. Die speelt een opzwepende, aanstekelijke mix van Americana, New Orleans Jazz, country en gospel. De vertolkte traditionals vinden hun oorsprong in barre episodes uit de Amerikaanse geschiedenis, zoals de slavernij, The Great Depression en uiteraard de bittere strijd van de Civil Rights Movement.

Toch zijn de arrangementen overwegend vrolijk en de teksten vaak humoristisch. Begrijpelijk, want muziek was – en is nog steeds – een krachtig medicijn tegen de wrange werkelijkheid en pijn van alle dag. Niet voor niets kreeg de show de titel The Crisis Cure Tour mee. Het begint om 21.00 uur.

Maandag 1 september: Eveline Vroonland en Maaike Ouboter

Eveline Vroonland is geboren als Zeeuwse met een passie voor muziek. Ze is inmiddels uitgegroeid tot een singer-songwriter van nationale allure. De gehele maand februari was deze singer-songwriter uit Heinkenszand Serious Talent bij het radiostation 3FM. Ook is haar debuut EP The Jump sinds begin van dit jaar een feit. Hoog tijd om deze muzikant in de spotlight te zetten. “Bezieling, eenvoud en authenticiteit”; dat zijn de woorden waarmee Eveline Vroonland vaak omschreven wordt. Ze heeft haar studie aan de Rockacademie in Tilburg succesvol afgerond en is sindsdien druk bezig om een muzikale voet aan de grond te krijgen. Dit concert begint om 21.00 uur.

Als de indrukwekkende cijfers van Dat Ik Je Mis niet voldoende overtuigen (binnen enkele dagen op #1, ruim 5 miljoen views op YouTube, and counting), dan doet de prachtige stem van Maaike Ouboter dat alsnog binnen een fractie van een seconde. Loepzuiver en breekbaar, vol emotie maar volstrekt overtuigend.

Haar optreden bij De Beste Singer/Songwriter van Nederland deed iedereen de adem in de keel stokken. DBSSW was Maaikes springplank, maar ook zónder was ze er wel gekomen, met haar prachtige kleine liedjes en die stem die iedere twijfelaar over de streep trekt.
Dit begint rond 22.00 uur.

Dinsdag 2 september : Dotan en Michael Prins

Dotan is terug met een gloednieuw autobiografisch album 7 lagen plus een landelijke tour om het te bewijzen.
De muzikale carrière van Dotan kende een vliegende start in 2011. Giel Beelen had Dotan genomineerd als het meest veelbelovende nieuwe talent van dat jaar en singles van Dotans debuutalbum Dream Parade kregen veel aandacht op de Nederlandse radiostations. Dotan opende shows voor onder andere Gavin DeGraw en Sinead O’Connor. Maar het onmiddellijke succes was niet gemakkelijk met hem. Langzaam vervaagde het plezier in het maken van muziek en hij voelde dat het tijd was voor een drastische verandering. Dit concert begint om 21.00 uur.

Michael Prins werd gekroond tot De Beste Singer-Songwriter van Nederland 2013. Daarna volgen de successen elkaar in rap tempo op. Zijn debuutalbum Rivertown Fairytales belandt in de top 10 van de Album Top 100 en zijn najaarstournee was binnen no-time uitverkocht. Zo komt Michael ooit nog op zijn droompodium te staan: Glastonbury.

Dit concert begint rond 22.00 uur.

Festivalhart Abdij Middelburg

Het festivalhart is al vaak geroemd als één van de mooiste concertlocaties in Nederland. “Geen idee of het voor het festival speciaal wordt uitgelicht, maar de aanblik van het stokoude gebouw dat de binnenplaats vol horeca omarmt, is tijdens Zeeland Nazomerfestival simpelweg adembenemend.” (Theatermaker)

Op het Abdijplein in Middelburg, het festivalhart van het Zeeland Nazomerfestival, treden vanaf vrijdag 29 augustus bands op van naam en faam. Het grote podium is hun domein.

Foto: IAMKAT

Lees ook:BLØF opent Nazomerfestival
Lees ook:Jan Decleir weer op toneel
Lees ook:Programma Zeeuws Nazomerfestival bekend
Lees ook:Meer bezoekers voor Nazomerfestival
Lees ook:Festivalliefhebber opgelet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>