Fringe: Mick Jagger neemt bezit van Marius Mensink

De legendarische rock & roll ster Mick Jagger probeert bezit te nemen van het lichaam van theaterperformer Marius Mensink. De frontman van de Rolling Stones leeft een leven van glitter & glamour en vooral veel drugs. Het lijkt of Marius Mensink in de Fringe-voorstelling Mick jagger is my nightmare in een spacende trip is beland.

Gecontroleerd en beheerst beweegt hij met spastisch schokkende bewegingen over het podium. Felle lichten knallen aan en uit in de richting van het publiek, alsof je bij een groot popconcert bent beland. Marius probeert hard te gillen; er komt geen geluid uit. Hij kijkt je met grote wanhopige ogen aan. Hij probeert te poseren. Als hij een moment een pose aan neemt, wordt deze gelijk overgenomen door stuiptrekkingen van Mick Jagger. ‘You can’t always get what you want…’ Stamelend en stotterend staat Marius achter de microfoon en kraamt met moeite de woorden uit van een van Rolling Stones grootste hits.
Deze poging tot performen loopt uit op een fiasco. De lichten beginnen steeds feller te knipperen. Een gevoel van ongemak heerst in de zaal van Club Up. Hier en daar klinkt een lach om het gevoel te onder drukken.

Slechte drugstrip?

De voorstelling Mick Jagger is my nightmare is een gevecht tussen lichaam en geest. Het is een theatrale dansperformance die vragen doet oproepen. Neemt Mick Jagger bezit van Marius Mensink? Is hij in een slechte drugstrip beland? Of is het slechts een droom? De vragen worden niet beantwoord. De voorstelling is zeer minimalistisch net als het decor, dat enkel bestaat uit felle stagelampen en een microfoon. Er wordt niet gesproken. Het meest opvallende is de onovertreffelijke beheersing van Marius Mensink over zijn lichaam. De schokkende bewegingen waarmee hij over het podium beweegt zijn intrigerend om naar te kijken.

Onduidelijke bedoelingen

De performance is erg kort en er is geen duidelijke opbouw zichtbaar. Het is enkel een artistieke compilatie van bewegingen. Het is onduidelijk wat de maker heeft bedoeld met het stuk. Het is voor vijf minuten interessant om naar te kijken. Daarna snap je het concept en wacht je af tot er meer gaat gebeuren, totdat het licht dooft en de voorstelling is afgelopen. Mick Jagger is my nightmare; een intense compilatie van dansbewegingen.

Tekst: Gaby Langendijk

Gezien: 11 september, Club Up, Amsterdam

Meer informatie vind je hier.

Lees ook:Holland Festival: Shirokuro vergt het uiterste
Lees ook:If you want something done, get a woman!
Lees ook:ITs award beste regie voor Olivier Diepenhorst
Lees ook:Parade 2010: Het Schoftendiner
Lees ook:Schoonheid, seksualiteit en kwetsbaarheid

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>