Nederlands Theater Festival dit jaar on tour

Het Nederlands Theater Festival gaat dit jaar voor het eerst op tournee. Voor het eerst worden voorstellingen uit het TF programma ook buiten Amsterdam gespeeld.  Zo toeren die  tijdens en na het festival onder andere in Utrecht, Den Bosch en Groningen. 

Met topvoorstellingen voor de grote en kleine zaal viert het Nederlands Theater Festival van 5 tot en met 15 september de hoogtepunten van het afgelopen theaterseizoen. De beste voorstellingen volgens vakjury en publiek zijn gedurende elf dagen nog een keer te zien, met een uitgebreid festivalprogramma in de theaters op en rond het Leidseplein en de Nes te Amsterdam.

Extra talkshows en theatercollege’s 

Het festival opent met de Staat van het Theater, die dit jaar wordt uitgesproken door de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Dr. Jet Bussemaker. Het programma bevat behalve de voorstellingen uit de officiële juryselectie ook nog de TF Specials (voorstellingen variërend van publieksfavoriet, Vlaamse selectie of genomineerd voor een Toneelprijs) en jeugdvoorstellingen die geschikt zijn voor het hele gezin. Daarnaast worden ter verdieping en vermaak vele extra randprogramma activiteiten georganiseerd, van talkshows en theatercolleges door onder anderen Dana Linssen, tot masterclasses en feestjes. Alle TF Talks zullen live gestreamd worden via www.tf.nl Het festival sluit af met het jaarlijkse Gala van het Nederlands Theater waar, zoals gebruikelijk, de Toneelprijzen uitgereikt worden.


Van de eerder bekend gemaakte Juryselectie kunnen op één na alle producties worden hernomen tijdens het festival. Daarnaast bevat het festivalprogramma de TF Specials: voorstellingen die niet mogen ontbreken in het programma van hoogtepunten van dit seizoen. Namelijk enkele publieksfavorieten zoals ‘Wie is er bang voor Virginia Woolf’ en ‘Hetty & George; Toestand’ uit de selectie van het Vlaams Theaterfestival en ‘Tramlijn Begeerte’ die genomineerd is voor de Toneelpublieksprijs. Samen met de jeugdvoorstellingen, de genomineerden voor de Gouden Krekels, de keuze van de Krakeling en de keuze van de Zapp kinderjury vormen ze een representatief beeld van het theaterseizoen.


Programma TF voorstellingen buiten Amsterdam

Theater Kikker Utrecht : ‘4.48 Psychosis’, ‘Wie is er bang voor Virginia Woolf’.
Grand Theatre Groningen: ‘De Sunshine Show’, ‘Wie is er bang voor Virginia Woolf’ en ‘4.48 Psychosis’.
Verkadefabriek Den Bosch: ‘De Sunshine Show’, ‘Orlando’, ‘4.48 Psychosis’, ‘Wie is er bang voor Virginia Woolf’ en ‘Hetty & George’.

Foto: Thibaud Delpeut, Toneelschuur Producties. 4.48 Psychosis

Lees ook:Virginia Woolf langer in Delamar te zien
Lees ook:Nederlands Theater Festival maakt genomineerden bekend
Lees ook:AVRO Dag van het Nederlands Theater Festival
Lees ook:TF selecteert 11 beste toneelvoorstellingen
Lees ook:Thibaud Delpeut op eigen benen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>