Festivalvoorstelling Dantons Dood eerste in tunnel Adam CS

Op Over het IJ Festival is Dantons Dood de eerste gebruiker van een nieuwe tunnel op station Amsterdam Centraal, na de bouwtechnische oplevering. Speciaal voor Oerol (Terschelling) en Festival Over het IJ (Amsterdam) maakt Joost van Hezik samen met Timen Jan Veenstra een radicale bewerking van Georg Büchners: Dantons Dood over de staat van onze maatschappij nu.

De felle strijd tussen de twee kopstukken van de Franse Revolutie, Georges Danton en Maximilien Robespierre, is in deze versie  toegesneden op het dilemma dat de moderne mens in zijn greep houdt: hoe kunnen we in deze wereld ons idealisme vorm geven? Moeten we ons als hedonisten opstellen, van het leven genieten en het vieren, en de boel de boel laten , of moeten we opstaan, in opstand komen en al dan niet met geweld een betere wereld afdwingen?

Joost  van Hezik is in de periode 2013-2016 één van de vier vaste theatermakers binnen Toneelschuur Producties. Dantons Dood is de eerste in een vierluik van voorstellingen rond het thema “REVOLUTIE!“. Eerder maakt hij bij Toneelschuur Producties: Na het einde en Solness. Hiernaast is hij ook als artistiek leider, regisseur verbonden aan Circus Treurdier.

Dantons Dood gaat in première tijdens Oerol 2013 op vrijdag 14 juni, 20.30 uur in de kerk van Midsland.

Voor meer speeldata, kijk hier.

 

Lees ook:Oerol met 130.000 kaartjes grootste kunstenpodium
Lees ook:Toneelschuur en Ro Theater werken samen
Lees ook:Toneelschuur en filmschuur Haarlem best bezocht Haarlems podium
Lees ook:Thibaud Delpeut regisseert Caligula
Lees ook:Thema Oerol 2011 is ‘geluid’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>