Go Vote! op de Parade

Twee vrijwillige dames runnen een stemlokaal. Alles verloopt naar wens. Tot een jongeman in het stemhokje er -letterlijk en figuurlijk- niet meer uitkomt. In de hoop dat hij voor sluitingstijd nog een keuze zal maken, voorzien de dames de jongeman van ongevraagd stemadvies. Dan blijken de dames niet alleen tegenover elkaar te staan, ze zijn het tot overmaat van ramp ook nog regelmatig met zichzelf oneens. Go Vote! is een muzikale komedie over drie zwevende kiezers die overeind proberen te blijven tussen holle politieke soundbites en de complexe realiteit van alledag.

Go Vote! is een bizarre, muzikale theatervoorstelling vol droogkomische en interessante politieke discussies. De dialogen tussen de dames (Raymonde de Kuiper en Jacqueline Blom) worden afgewisseld met zeer passende liedjes van de ‘stemmer’ (Thijs Maas). Zo komen onder andere “Help!” van The Beatles, “Tears in Heaven” van Eric Clapton en “The Show Must go On” van Queen voorbij – allemaal net iets aangepast om zo naadloos in de voorstelling te passen.
 
De komische teksten van Go Vote zitten vol met boeiende, politiekgeladen discussies en hilarische woordgrappen. Zo wordt er in het begin van de voorstelling al gestemd: de jongen stemt zijn gitaar. Helaas is dit ook gelijk de enige keer dat er in de voorstelling gestemd wordt. Ondanks de grapdichtheid is de voorstelling wat eentonig. Een politieke dialoog met grappige termen en uitspraken, hier een daar een cover van een liedje en dat is het. Aan het einde van de voorstelling wordt er toch nog even een boodschap overgebracht en dat is erg jammer. Tot dusver was de show politiek vrij neutraal en door dit slot verliest de voorstelling helaas een groot deel aan zijn kracht. 

Na 40 minuten Go Vote! heeft het publiek goed hard kunnen lachen, maar het verlaat onveranderd de zaal. Het is absoluut geen straf om Go Vote te zien, maar ondanks het thema zorgt het gebrek aan vernieuwende invoer en originaliteit ervoor dat het een voorstelling is die je vrij snel vergeet.
 
Go Vote is nog te zien op de Parade in Rotterdam en meer locaties. Voor meer info, zie www.deparade.nl

Tekst: Ludy Graffelman

Lees ook:Talent en juweeltjes in toch trage Ouds & Nieuws Show
Lees ook:Parade: Echte magie ontbreekt in Who the f*ck is Alice
Lees ook:Theater in Haags Gemeentemuseum
Lees ook:Beetje jammer…
Lees ook:Eerste voorstelling mag stouter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>