The Sadifest knalt!

Met hun eigen festival The Sadifest zetten The Sadists het Haagse theater aan het Spui op zijn kop. De foyer is omgetoverd tot een heuse feestschuur. Balen hooi, onderdelen van auto’s en andere overblijfselen uit de schuur en vrolijke rockabilly muziek met een rafelig randje.

Vanuit de drukte van de stad stap je een wonderlijke wereld in met veel geruite blouses en cowboyhoeden. En natuurlijk eet je dan hotdogs en maiskolven. Club Slilenzio speelt in de krochten van het theater de spannende voorstelling “Kom je op ons partijtje”. Een muzikale ode aan het kwaad in de mens en met lekkere vette horror. Hier worden de gillende keukenmeiden geboren.

In de foyer spelen The Sadist al een kort voorproefje. Ook de wedstrijd op de mechanische stier wordt muzikaal begeleid door The Sadists. En dan haasten Viktor Griffioen, Erik van der Horst en Kaspar Schellingerhout zich naar de grote zaal voor de laatste voorbereidingen van Rockabilly Roadkill, het hoogtepunt van de avond. Daar stampen en knallen de heren de zaal omver. Een bedrieglijk eenvoudig toneel waarop zij prachtig spektakel muziektheater maken. Wat er allemaal op dat podium gebeurt? Vleugjes van Tom Waits en Alex d’Elextrique maar vooral The Sadists.

Later in de foyer laten de Peptones de hooibalen stuiteren met hun mix van rock, garagepunk, blues en sixties rock. Film kan op zo’n festival niet ontbreken dus kun je ook heerlijk gaan griezelen bij Evil Dead (1981) of Shaun of the Dead (2004).

The Sadifest is zaterdag 19 en zondag 20 mei nog te bezoeken in het Theater aan het Spui in Den Haag. Elke avond met andere bands maar een ding blijft hetzelfde: The Sadists spelen elke avond hun Rockabilly Roadshow. Gelukkig maar.

Tekst: Ester van Aalst

 

Lees ook:Appel maakt voorstellingen voor The BIG5
Lees ook:Nieuwe Open B.A.C. in Amsterdam
Lees ook:Spuigenoten zoekt laatste deelnemers kunstproject
Lees ook:Jubilerend Festival aan de Werf sluit af
Lees ook:Het gemis van Gijs Scholten van Aschat

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>