Nieuw toneelgezelschap De Spelerij trapt af met Shakespeare

Het nieuwe toneelgezelschap van regisseuse Paula Bangels (o.a. De Paardenkathedraal) De Spelerij kiest als eerste voorstelling het stuk Othello van Shakespeare. Eva van der Gucht zal de rol van Desdemona op zich nemen. Shakespeare’s klassieke tekst is door Louis van Beek in een modern jasje gestoken. De Nederlandse première is op 9 maart in De Stadsschouwburg Amsterdam. Daarna volgt de landelijke tournee tot en met april.

Vorig seizoen regisseerde Bangels met groot succes Who’s afraid of Virginia Woolf bij Hummelinck Stuurman Theaterbureau – deze voorstelling leverde Linda van Dyck een nominatie op voor de Theo d’Or. Paula Bangels wist de voorstelling Othello te financieren zonder subsidie door middel van samenwerkingsverbanden met het bedrijfsleven; een compleet nieuwe aanpak die in Vlaanderen een groot succes is gebleken. In seizoen 2013/2014 zal De Spelerij Vrijdag van Hugo Claus – nu nog te zien in Vlaanderen – ook op de Nederlandse planken zetten.

Het doel van De Spelerij is om kwalitatief hoogwaardig en toegankelijk theater maken. Zo brengt het gezelschap grote stukken uit de literatuurgeschiedenis en maakt er verfrissend en toegankelijk theater van. De Spelerij zoekt daarin naar de herkenbaarheid van het menselijk drama. Een verhaal kan zich in een andere tijd en een andere maatschappelijke context afspelen, maar wordt altijd concreet gemaakt voor een uiteenlopend publiek.

De Spelerij streeft naar samenwerkingsverbanden met andere organisaties en experts, maar ook met scholen en gemeentelijke diensten. Ook wil De Spelerij structurele steun zoeken vanuit het bedrijfsleven. In overleg met deze partners wordt een pakket van diensten ontwikkeld: voorstellingen, workshops, trainingen, presentaties, lezingen etc.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook:Rake debuutvoorstelling van De Spelerij
Lees ook:Actie mobiliseert publiek tegen kunstkorting
Lees ook:Stijn Devillé wint Toneelschrijfprijs
Lees ook:Kirmiziyüz nieuwe maker Ro Theater
Lees ook:Gratis voorstellingen in nieuwe Stadsschouwburg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>