Wil van Kralingen en Huub Stapel in verfilming ‘De Goede Dood’

Na het succes van het tragikomische toneelstuk De Goede Dood startte deze week de opnames van de gelijknamige speelfilm. Als Bernhard kiest voor euthanasie, maakt dat heel wat los bij zijn naasten. Op de laatste avond die ze samen beleven wordt gezongen, gelachen en gehuild. Maar de twijfels en dilemma’s overheersen met het pijnlijke besef dat Bernhard er de volgende ochtend om 9 uur niet meer zal zijn. De hoofdrollen worden vertolkt door de complete originele cast uit het toneelstuk: Will van Kralingen, Huub Stapel, Peter Tuinman, Wilbert Gieske, Hans Thissen en Saskia Bonarius. Wild Bunch brengt De Goede Dood in het voorjaar van 2012 uit in de bioscoop.

De regie is in handen van Wannie de Wijn, die samen met Jeroen van den Berg ook verantwoordelijk is voor het scenario. De Wijn schreef en regisseerde eerder ook het toneelstuk dat in 2008 een doorslaand succes was. Het ontving de Toneelpublieksprijs 2008  en inmiddels is het toneelstuk ook in Duitsland geproduceerd, en staan er producties in Oostenrijk en Engeland op stapel.

De opnames die plaatsvinden in Aerdenhout en omgeving duren tot 18 juli. De Goede Dood wordt geproduceerd door Wallis Filmproducties (Pim Wallis de Vries) in samenwerking met Electric Zoo (Maarten van Hemmen).

Lees ook:De Goede Dood naar Engeland
Lees ook:Huub Stapel als Napoleon
Lees ook:De goede dood
Lees ook:Tygo, Mark en Anniek in nieuwe film
Lees ook:Jeroen Krabbé weer in internationale film

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>