Lataren/Venster blijft theater: De Gouvernestraat

Het Rotterdamse college van burgemeester en wethouders heeft besloten het oude pand van Theater Lantaren/Venster aan te kopen en de cullturele bestemming te handhaven. Het podium aan de Gouvernestraat behoudt daarmee de functie van presenterend en producerend theater. De nieuwe naam van het theater is De Gouvernestraat. Vandaag 31 maart 2011 geeft De Gouvernestraat het officiële startsein en openen de deuren voor het publiek. Productiehuis Rotterdam (Rotterdamse Schouwburg), theatergroep Max. en Dansateliers hebben de handen ineen geslagen om het podium open te houden, met als doel het behoud en beheer van dit bijzondere theaterpand met een rijke Rotterdamse historie.

Ambitie
De ambitie is om in de toekomst het gebouw als theater, productiehuis, ontmoetingsplek en culturele uitgaansgelegenheid voor jong en oud met nieuw elan voort te zetten. De Gouvernestraat wordt een grootstedelijke, culturele uitgaansplek in het centrum van Rotterdam dat ruimte biedt aan vernieuwend theater, dans en festivals. De producties die in De Gouvernestraat worden gepresenteerd zijn het resultaat van deze trajecten en van de samenwerking met andere gezelschappen en dansorganisaties.

Lees ook:Nieuw gezelschap in Rotterdam
Lees ook:Chaotische klimaattop in schouwburg Rotterdam
Lees ook:Het nieuwe Theater Rotterdam zoekt jong talent
Lees ook:Rotterdam krijgt nieuw stadspodium
Lees ook:Walraven volgt nieuwe Toneelschool directeur op

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>