Kerstagenda: Zina neemt de Groningse wijk

De NNT-kerstspecial (met kerstdiner) begint een traditie te worden. Dit jaar met een reprise van Zina neemt de Wijk. In deze voorstelling, een coproductie met Female Economy en andere Noordelijke organisaties, staan drie Groninger wijken centraal: de Oosterparkwijk, de Hoogte en de Korrewegwijk. Zina is een verhalenverzamelaar uit de Oosterse en de Westerse cultuur. Als nomade trekt zij door eigen land, vestigt zich voor een aantal maanden in een krachtwijk en woon en werk daar. In oktober, november en december 2010 woonde Zina in drie wijken van Groningen; de Oosterparkwijk, De Hoogte en de Korrewegwijk. Eerst werd zij 10 dagen geadopteerd door Groningers en woonde bij hen in huis, daarna betrekt zij leegstaande huizen in de wijken. Met de verhalen die de buurtbewoners willen delen, maakt Zina een performance, een korte film of een expositie en uiteindelijk komt alles samen in een theatervoorstelling. Karianne Henkel bezocht een eerdere editie van Zina, haar recensie lees je hier.

Meer informatie: www.nnt.nl

Lees ook:Zina neemt de wijk
Lees ook:Titia Bouwmeester wint prijs
Lees ook:NNT zoekt figuranten voor Alice in Wonderland
Lees ook:Gezocht: verhalenvertellers met hartstocht
Lees ook:Het nieuwe Theater Rotterdam zoekt jong talent

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>